Gulerodskage
En rest gulerodssalat blev til en lækker gulerodskage. Jeg har forsøgt at gøre den knap så usund ved at erstatte en del af melet med havregryn og bruge tranebær i stedet for rosiner.
- 1,5 dl olie
- 75g mørk farin
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
- 3 æg
- 50g havregryn
- 150g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniliesukker
- 100g grofthakkede tranebær
- 250g fintrevne gulerødder
Olie, sukker, salt, kanel og æg piskes godt sammen. Havregryn, mel, bagepulver, vaniliesukker og tranebær blandes og røres i sammen med de revne gulerødder. Fyldes i en lille bradepande med bagepapir og bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Grovboller
- 310g vand
- 25g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 100g rugmel
- 400g mel
Æltes godt sammen og hæver 45-60 minutter. Formes til boller, der efterhæver 15-20 minutter. Pensles med mælk og bages ca. 12 minutter ved 225 grader. Samme dej kan bruges til 1 brød, der bages ca. 25 minutter ved 200 grader.
Bagt æblekage
- 4 æbler
- 1/2 dl rosiner
- 1 dl mørk farin
- 1 dl rasp
Æblerne skrælles, skæres i skiver og lægges i et lille ildfast fad. Rosinerne drysses over. Farin og rasp blandes og hældes over, så æbler og rosiner er dækkede. Bages ved ca. 175 grader i ca. 45 minutter, til overfladen er gylden. Serveres med vanilieis eller kold flødeskum.
Hvid grunddej
- 310g vand/mælk/surmælksprodukt
- 25g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 525 g mel
Æltes godt sammen og hæver 45-60 minutter. Kan herefter laves til lyse boller, franskbrød, pizzabrød, kanelsnegle eller syltetøjsboller.
Lyse boller/rosinboller
1 portion hvid grunddej. Tilsættes evt. 70g rosiner. Formes til boller, der efterhæver 15-20 minutter. Pensles med mælk og bages ca. 12 minutter ved 225 grader.
Lyst franskbrød/toastbrød
1 portion hvid grunddej trykkes godt ned i en brødform. Efterhæver 15-20 minutter. Pensles med mælk og bages ca. 25 minutter ved 200 grader.
Pizzabrød
- 1 portion hvid grunddej
- 1 ds. tomatpuré
- 150g revet ost
- 150g skinke i strimler
- en lille håndfuld pepperoni
Dejen rulles ud til en firkant og lægges på bagepapir i en bradepande. Smøres med tomatpuré. Revet ost drysses over og herefter skinke i strimler. Pepperoni klippes i stimles og fordeles jævnt. Bages ca. 12 minutter ved 225 grader. Skæres straks i små firkanter, ca. 10x5 cm.
Kanelsnegle
- 1 portion hvid grunddej
- 75g margarine
- 40g sukker
- 1 spsk kanel
Syltetøjsboller
- 1 portion hvid grunddej
- syltetøj
Dejen formes til boller, der lægges på bagepapir og trykkes flade i midten. Efterhæver 15-20 minutter. Uddyb hullet i midten og fyld en klat syltetøj i. Bages ca. 12 minutter ved 225 grader. Afkøles og pyntes med hvid glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar